A kapus

Egy amatőr focikapus vallomásai

A mennyei... 1. rész

2022. június 06. 15:03 - NagyFog

igen, a megyei, onnan is a 3-as

Huh, hát hol is lehet kezdeni? Van valami csibészség, és betyárság a megyei fociban, ami eltűnik, ahogy halad az ember a profibb bajnokságok felé. Persze van árnyoldala is az egésznek, de mégis jó. Az egész hangulat, ahogy a 30-50 törzsszurkoló, aki az életét az adott faluban élte le, de még mindig kijár a meccsekre és emlegeti, hogy "bizony a Bojtos Pilu, ha nem ivott volna annyit, és nem viszi el a mentő miután leesett a barackfáról, vitte volna a zétée vagy az emtéká is, olyan bal lába volt.". Múltat idéznek, a fejüket fogják, sopánkodnak, hogy kéne egy "csatár aki eltalálja a pöttyöt a labdán, nem csak lerúgja róla", de mégis szorítanak a kis csapatért, még ha kritizálják is. Hisz a foci ilyen, mindenki focista itt, és mindenki edző.

Amik nekem személy szerint tetszenek nagyon, azok a pályák, ahova eljut az ember. Nem hatalmas tévében mutogatnivaló arénák ezek, hanem egyszerű kis focipályák, de mégis ott vannak, a különleges érzéssel és bizony sok-sok megyei csatát láttak ezek, akár megye 1.-ből, akár megye 3.-ból. Minden pályának meg van a maga sajátossága, ami miatt megragad az ember emlékezetében, még ha nem is a meccs miatt, amit játszott rajta. Például egy jó kökényi, kellemesen keményre fagyott pálya, ahol fű nyomokban található és az ember örül, hogy ha vetődéskor egy foltot talál. Vagy az orfűi stadion a maga kellemes 5 fokos lejtőjével, sűrű fűjével, ami legalább bokáig ér, viszont ránézésre tényleg szép pálya. Az eddigi legjobb pálya, amin volt szerencsém játszani, a beremendi focipálya volt. A korábban stabil NB3-as és megye 1.-es gárda a 2016/17-es szezon után megszűnt (az okait pontosan nem tudom, találgatni meg nem szeretnék), és velünk a 2018/19-es szezonban futottak össze az újraalakult csapatukkal a megye 3.-ban. Na azon a pályán érezni lehetett, hogy bizony komolyabb meccseknek és rangadóknak is otthont adott az a pálya. Szép gyep, nagy lelátók... sajnos nem csináltam ott képet, de amikről viszont igen, azt szeretném itt megmutatni.

NF

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goalkeepermemoire.blog.hu/api/trackback/id/tr617849707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása