A kapus

Egy amatőr focikapus vallomásai

A posztról

2022. április 24. 22:37 - NagyFog

Ahogyan a szurkolók látják a kapust: ő a focicsapat azon tagja, akinek a fő feladata, hogy a csapat ne kapjon gólt, kézzel megfoghatja a labdát a 16-oson belül, és csak ő a hibás a kapott gólokért. Hisz annyi a dolga, hogy odaáll, vagy odaér ahova a labda tart.

Nos, akkor kiegészíteném, hogy a kapusnak 90 percen keresztül összpontosítania kell, mert ha egy meccsen csak egyetlen lövést kap a kapura az utolsó percben, azt is hárítania kell. Ugyan nem kell olyan jellegű kondi, mint a középpályásnak, aki duplatüdővel futja szét az ellenfelet, de ugyanúgy gyorsan kell reagálnia a történésekre. Gyorsabban mint a védőknek vagy az ellenfél csatárainak. Másképp látja a pályát és más döntéseket kell hoznia, mint bármelyik másik mezőnyjátékosnak. Ezt az amatőr bajnokságban elfelejtik, és mindegy mit csinálsz. Védhetsz egymás után három hatalmasat, ha kikaptok, csak te viszed el a balhét. Nem az aki nem fut, nem védekezik, állva nézi az ellenfelet, ahogy gólt rúg. Hiszen csak kalimpálnod kell, hogy ne kapj gólt, mi abban olyan nehéz?

Kétségkívül mondom: a labdarúgás legkomplexebb és legnehezebb posztja ez.

gk1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goalkeepermemoire.blog.hu/api/trackback/id/tr6917815653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása